Grenzeloos Swing Close

Grenzeloos Swing Close groot succes

Het populaire Amersfoortse koor “Swing Close” heeft met haar laatste concert “Grenzeloos” in theater “De Lieve Vrouw” een visitekaartje achtergelaten dat er wezen mag! In een geheel vernieuwde aanpak: een doorgaande verhaallijn, nam het koor zingend en acterend het publiek mee in een internationale carriere die diepte- en hoogtepunten kende. Een toevallige ontmoeting van drie muziekliefhebbers in een park leidt tot een vocalgroup die in staat blijkt om van scratch tot vocale hoogstandjes te komen die het publiek op de punt van de stoel brengen.
Ze doen Nederland, Duitsland en Engeland aan en “Swing Close” komt een paar min of meer bekende landgenoten tegen. De aanvankelijke spanning wordt de gehele eerste helft stevig vast gehouden en het verhaal verloor nergens vaart. Bekende nummers van Purper: “zeilen op de wind van vandaag”, jazz-classics: “blue skies”, Wise Guys: “Ohrwurm” en “nur für dich” wisselden moeiteloos af met arrangementen van Beatle-hits als “honey-pie” en “ticket to ride”, of “seaside rendez vous” van Queen.
Terwijl midden in dit geweld het gevoelige “Koeien” van Brigitte Kaandorp een logische en natuurlijke plek bleek te hebben. Het lied werd op indrukwekkende wijze tot klinken gebracht door Iris de Visser. Dan blijkt een pauze, ingeleid met “America, here we come” toch onverwacht snel aan te breken! Kennelijk had het koor de pauze gebruikt om de oversteek naar de VS te maken, want toen het publiek terugkwam uit de foyer stond “Swing Close” al in de startblokken voor “I like to be in America”! Het leven aan die kant van de oceaan is echter hard, dus de mannen en vrouwen van ons koor zijn gedwongen als straatmuzikant de kost bijeen te scharrelen, totdat een paar scouts van de Muppet-show hen ontdekken en hen, via de “Rainbow Connection” daarin meenemen. Toch zal uiteindelijk “Mr. Bojangles”, die toevallig in de nabije kroeg de dood van zijn hond wegdrinkt, hen de laatste zet geven, dwars door de “Big City”, in de goede richting, namelijk “Broadway! Vonkte het voor de pauze al, tijdens het gedeelte na de pauze spetterde de energie er aan alle kanten vanaf, en ook het enorme plezier dat “Swing Close” zelf aan het zingen beleeft. Plezier waar ze niet gierig mee omgaan, want toen het publiek na afloop om een toegift vroeg, en dat werd “Ohrwurm”, werd datzelfde publiek van harte uitgenodigd om vooral mee te zingen. Waar uit volle borst gehoor aan werd gegeven! Al met al was het een avond die er wezen mocht, en die absoluut naar meer smaakte! O, ja, de eerste reprise van dit programma is op 8 november in “Zandfoort aan de Eem”, de volgende op 23 januari 2010 in De Kamers, dus voor wie deze happening heeft gemist, of het nog eens dunnetjes over wil doen: “Ik zeg: DOEN”!!

Nieuwsbrief

Voeg toe aan je favorieten: Permalink.

Reacties zijn gesloten.