Muziek

Het repertoire van Swing Close is bepaald geen onveranderlijk gegeven. Ieder seizoen opnieuw streeft het koor er naar om minimaal de helft van de nummers van het gespeelde programma te vervangen door nieuwe. In de ruim 40 jaar dat Swing Close ondertussen bestaat is zodoende een indrukwekkende lijst van titels opgebouwd! En zo nu en dan wordt ook daar weer eens uit geput.

Theaterprogramma’s van Swing Close draaien om een thema, waar de songs uitdrukking aan geven. Op die manier kunnen jazz, rock en popsongs elkaar op een hele verrassende manier ontmoeten en versterken; volksdeuntjes en klassieke muziek vinden soms in die thema’s een natuurlijke en logische plaats. Queen ontmoet Marco Borsato, Michael Jackson ontmoet André Hazes (ja, echt!) binnen de context van Swing Close, niet zelden in een arrangement van Ruben van Keken.

Voorbeeld van een Ruben-arrangement

Nummers als “Ain’t no sunshine”, “Blue Skies”, “Baba Yetu”,  “Man in the Mirror”, “Love’s gonna get you down”, “Smile”, “Somebody that I used to know”, “Familytree”, maar ook “Cantique de Jean Racine” (Fauré), “Whenever I see your face” (naar Bach), “Zonder Bagage”(van Ramses Shaffy) en “Zou zo graag” (van Jurk) staan door de jaren heen borg voor die muzikaal emotionele achtbaan die een concert van Swing Close voor het publiek een aangename middag of avond uit maakt.

En als je dan weer thuis gekomen bent kun je je abonneren op het YouTube kanaal van Swing Close. Van onze concerten worden video-opnamen gemaakt en gaandeweg verschijnen de gezongen nummers op YouTube. Als abonnee op ons kanaal behoor je tot de eersten die langs die weg kunnen nagenieten van onze concerten. Swing Close kanaal

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.