Dromen (2019)

De laatste tonen van “Struinen in de Tuinen” waren nog niet verstomd of we stonden alweer in starblokken voor ons optreden in theater “de Lieve Vrouw”. En zonder overdrijven, we haalden voor deze nieuwe voorstelling weer alles uit de kast. We vroegen ons af: hoe beleven we de nacht, hoe ontsnappen we aan de harde wereld van de targets en de cijfers? Wat beleven we in die magische nachtelijke droomwereld die iedere ochtend opnieuw door de wekker aan flarden wordt gescheurd?

Grote variatie

Is het gelukt om twee keer een volle zaal mee te nemen op deze reis door dromenland? Wij denken van wel. In ieder geval beleefde ons publiek veel variatie. We begonnen met het altijd vrolijke Feeling Groovy van Paul Simon in een arrangement van Stephan Görg. De Pentatonix-versie van John Lennons Imagine volgde. Daarna het nederlandstalige Is dit nu later van Stef Bos en Back it up van Caro Emerald, beide gearrangeerd door Jetse Bremer. Ondertussen had ons publiek kennis gemaakt met Prof. Dr. Dromeloos, van de Swing Close University.

Tot aan de pauze zongen we verder nog: MLK (op de manier van de King’s Singers), Counting music, Mr. Sandman en A Kaleidoscope of Mathematics (uit de film: A beautiful Mind), in een arrangement van Ruben van Keken. Talen van mijn tong, Dreaming with a broken heart, Tobbe, dobbe, op muziek van Joop Stokkermans met tekst van onze eigen Letty, Oceaan en ten slotte River of dreams van Billy Joel.

Na de pauze

Na een welverdiende pauze kon het publiek weer genieten van nummers als Pendulum van Gabby Gordon, Voor alles (met Maj in de rol van Wende Snijders) en Could that be you. Daarna volgde onze visie op de heerlijk meeslepende Libertango (Astor Piazolla), Ik zou zo graag (Jurk), Eerste Helmerstraat (Acda & De Munnik). De Slaapliedjes medley, gearrangeerd door onze eigen Ruben van Keken en de jazzklassieker Dream a little dream of Me, wat een Liebestraum was dat (!), en als hoogtepunt: One day I’ll fly away, close harmony in optima forma!
De knallende uitswinger werd Get out of your lazy bed van Matt Bianco, gearrangeerd door de huisarrangeur van het programma: Jetse Bremer.

Wat een sfeer, wat een enthousiasme, dat smaakte naar meer.

Affiche Dromen 2019
Foto album

Voeg toe aan je favorieten: Permalink.

Reacties zijn gesloten.