Muziekcommissie

Het samenstellen van een theatershow, zoals Swing Close dat gewend is  vraagt natuurlijk een hoop voorbereiding. Daarbij doen alle leden mee. Ieder jaar, tijdens de ledenvergadering, worden de taken verdeeld en de diverse commissies (of misschien beter: werkgroepjes) gevuld.

Een daarvan is de muziekcommissie: de dirigent, een sopraan, een alt, een tenor en een bas. Die heeft een tweevoudige taak. Ten eerste is deze groep verantwoordelijk voor de repertoirekeuze. Aan het begin van het seizoen wordt een jaarthema gekozen. De Muziekcommissie vraagt de koorleden om hun favoriete nummers, losjes gerelateerd aan dat thema, op te geven. Uit de lawine aan titels die dat oplevert worden er zo’n 15 à 20 geselecteerd op een shortlist. Daarvan blijven er dan 10 à 12 over waar ofwel al een geschikt arrangement van bestaat, ofwel Ruben van Keken een op Swing Close toegesneden arrangement maakt. En ziedaar, het nieuwe programma is weer gevuld.

Natuurlijk zijn er altijd tussentijdse optredens. Denk aan “Dag van de Amateurkunst” en “Gluren bij de Buren”, en dergelijke. De Muziekcommissie stelt dan samen met de dirigent het programma samen, met elementen uit het oude en het nieuwe programma. En soms zelfs met nummers die gewoon alleen maar leuk zijn maar buiten de concertprogrammering vallen.

De tweede taak is eigenlijk altijd leuk.  Twee leden van de muziekcommissie zijn aanwezig bij audities van candidaat-leden. Samen met de dirigent is een afspraak met het aspirant-lid gemaakt voor een niet al te ingewikkelde “stemtest”. Volg onderstaande link voor meer informatie.

Ga naar “Lid Worden”

De huidige muziekcommissie:

Ruben - dirigent
Ruben
Sonja - alt
Sonja
Carina
Chris - bas
Harry - tenor
Harry

Reacties zijn gesloten.