Onze Thé-Chantant zit er op

Onze Thé-Chantant zit er op. Weer een fijn optreden van Swing Close. Het was een ervaring die weer kan worden bijgeschreven in de annalen van Swing Close.

We stonden voor het eerst op het Amersfoortse poppodium, in de voormalige tandpastafabriek van Prodent. Vandaar de naam: Fluor. Geslaagde metamorfose naar een gemoedelijke theateromgeving.

“Heel Swing Close bakt” had ook een titel voor dit optreden kunnen zijn. Onze zangers en zangeressen hadden overvloedig in de aankleding van de thee (en koffie) voorzien. Allerhande cakes, koeken, appel-, kaneel- en chocoladegebak, bonbons en noem maar op. Niemand hoefde tekort te komen en niemand kwam ook tekort!

Na de soundcheck was het tijd voor een fotoshoot, door Tonny Huisman. De groepsfoto is dus weer up to date en alle Swing Closers staan weer met een recente foto op de website.

Zo was het intussen 3 uur geworden en konden we het optreden beginnen. “Get out of your lazy bed!” was de swingende binnenkomer. Gevolgd door de “warming up” door dirigent Ruben. En zeg nu zelf: bij wat voor concert wordt het publiek aan het zingen gezet? Ruben deed het met een toonoefening en een meerstemmig door koor en publiek gezongen “Spreek Nederlands met me—je t’aime”. Daarmee was de sfeer gezet en konden we verder! “MLK” en “Talen van mijn tong” zorgden al voor mooie afwisseling als inleiding op “Man in the Mirror”. Daarna de première van “Libertango”. Respect voor de solisten! “Zou zo graag en “Feeling Groovy” rondden het deel voor de pauze af.

Impressie van Thé Chantant: een optreden van Swing Close

Klik voor meer foto’s

Tijd voor “Tea with light refrehments”. Er was nog meer dan genoeg lekkers.

Na de pauze kwamen we terug met “Here’s to life”, voor de gelegenheid versterkt met oud-leden Wim en Wil. “River of dreams” en “Oceaan”, en dan de volgende  première: “Pendulum”. Bert Eerden zat met open mond te luisteren! Need we say more? Swing Close werd nu echt vrijgevig: alweer twee premières, te weten “Is dit nu later” en “Imagine”, John Lennon in een arrangement van Pentatonix. En dan blijkt de tijd voorbij gevlogen te zijn en breekt het slotnummer alweer aan: het swingende “Back it up!

Applaus, buigen, applaus voor de techniek: Bram, en vragen om een toegift. Oeps, nog maar een keer “Feeling groovy”?  Uit het publiek werd “Kaap’ren Varen” geroepen, dus werd het “Mannen met Baarden”. Het is al gezegd: dit optreden van Swing Close was een ervaring die weer kan worden bijgeschreven in onze annalen.

In onze Agenda zie je waar en wanneer we optreden.

Voeg toe aan je favorieten: Permalink.

Reacties zijn gesloten.