Koor

SWING CLOSE

Meteen al toen Swing Close werd opgericht (in 1973 door Bert Eerden en een groep enthousiaste zangers onder de naam “Vocal Group Amersfoort”) was het koor vernieuwend. Voor het eerst werd in Amersfoort en omstreken het fenomeen “close-harmony” zingen geïntroduceerd, waarbij het koor zich toelegde op de lichte muziek. En het plezier in samen muziek maken spatte er af tijdens de optredens!

Dat is gedurende al de jaren dat Swing Close bestaat niet veranderd. Tegenwoordig staat Swing Close onder leiding van dirigent Ruben van Keken. En nog steeds staat het plezier in het samen zingen en musiceren bij Swing Close voorop. Want waar “Swing” slaat op de wijze waarop onze muziek over de bühne wordt gebracht, slaat “Close” op de manier waarop het zover komt. En de sfeer hoe we in het koor met elkaar omgaan. En natuurlijk willen we dicht bij het publiek, bij U (!), staan; Close to You!

Onder deze tab vindt u nog veel meer informatie over ons koor, wie we zijn, wat we doen, en natuurlijk: welke muziek we maken! Veel plezier.

Reacties gesloten.