Over ons

Meteen al toen Swing Close werd opgericht (in 1973 door Bert Eerden en een groep enthousiaste zangers onder de naam “Vocal Group Amersfoort”) was het koor vernieuwend. Voor het eerst werd in Amersfoort en omstreken het fenomeen “close-harmony” zingen geïntroduceerd, waarbij het koor zich toelegde op de lichte muziek. En het plezier in samen muziek maken spatte er af tijdens de optredens!

Hoe vullen we ‘Swing’ en ‘Close’ in?

Dat is gedurende al de jaren dat Swing Close bestaat niet veranderd. Tegenwoordig staat Swing Close onder leiding van dirigent Ruben van Keken. En nog steeds staat het plezier in het samen zingen en musiceren bij Swing Close voorop. Want waar “Swing” slaat op de wijze waarop onze muziek over de bühne wordt gebracht, slaat “Close” op de manier waarop het zover komt. En de sfeer hoe we in het koor met elkaar omgaan. En natuurlijk willen we dicht bij het publiek, bij U (!), staan; Close to You!

Repeteren en optreden

Het blijft bij Swing Close natuurlijk niet bij repeteren. De bedoeling van alle inspanningen op de donderdagse repetities is om regelmatig uitvoeringen te geven, waar we onze vorderingen tonen. We zingen daarbij uit het hoofd en we maken (beperkt) gebruik van theatrale en choreografische elementen om het geheel een zo groot mogelijke uitstraling te geven.

We repeteren in het gebouw van de Vrije School, Romeostraat 74, 3816 SE Amersfoort, van 20:00 tot 22:30.

Reacties zijn gesloten.