Swing Close goes LATIN!

Bekijk de foto’s

21 april, de dag waar we als koor al zo lang naar toe leefden.

We zouden nog wel meer tijd willen hebben. Bij voorbeeld om alles te perfectioneren en ons vooral wat zekerder te voelen over de choreografie. Toch hebben we nog meer zin om ons publiek deelgenoot te maken van het nieuwe repertoire. Want het contact met het publiek is de kracht van Swing Close: we genieten van het samen zingen en willen dat graag delen.

Tijdens de choreorepetities zeggen Klaas en Erma telkens weer dat we ons meer op een denkbeeldig publiek moeten richten. Alles goed en wel, pas als er daadwerkelijk publiek zit, blijken we moeiteloos in staat onze boodschap over te brengen.

21 april is ons dat weer gelukt, het was weer feest. We straalden op Broadway, vielen in love bij Birdland en waren strijdlustig bij No Nos Someteran. De combi van dans en zang werkte wel erg mooi en de inbreng van de band maakte dat dit repertoire beter uit de verf kwam. Natuurlijk waren er ook spannende momenten. Maar onverstoord pakten we de draad op en namen het publiek verder mee op onze muzikale reis. En zo te zien en te horen is ons dat goed gelukt.

Maar er was meer!

Nieuwsbrief

Van de fans…

“De prachtige bloemen staan mij hier nog op tafel toe te lachen. Ik heb het zeer gewaardeerd dat ik een paar avonden te gast mocht zijn tijdens de repetities van jullie koor. Het was erg belangrijk voor mij om op deze manier in de stemming te komen. Het was net of ik mocht logeren in jullie koorfamilie. Want jullie hebben veel van een warme, actieve, talentvolle familie. De wijze waarop jullie jarige en vertrekkende leden toezingen, dat heeft me zeer geraakt. Het getuigt van attentheid, saamhorigheid, eerbied en stijl. Uiteraard was ik ontzettend verheugd dat jullie -onvermoeibaar- na het concert nog een keer May it be zongen. Het was ook bijzonder om op dat moment bovenop het koor te kunnen staan. Helemaal ín het geluid, als het ware. Op deze manier vergeet een koorlid nooit meer hoe het afscheid verlopen is.

Wat ik heel bijzonder vind van jullie koor is het feit dat jullie verder kijken dan je neus lang is. Het combineren met instrumenten, een dansduo, een verhalenverteller en dergelijke. Dat is gewaagd en het pakte gelukkig goed uit. Ook het veelzijdig uitwerken van een bepaald thema voor een concert vind ik origineel en het geeft een hechte context op zo’n avond.

Het concert zelf was van een grote schoonheid. Aan alles was gedacht. De zang was natuurlijk het belangrijkst en die was als fluweel voor de trommelvliezen maar ook voor de ziel. Jullie stemmen creëren een bijzondere mooie harmonie die meteen het hart beroert. De organisatie was perfect, de belichting een katalysator voor de feestelijke sfeer, jullie kleding, het decor, de muziek, de zorgvuldige supportieve choreografie en natuurlijk de inzet en precisie van de dirigent. Ik dacht steeds: het is de hele avond één groot feest, jullie straalden ook ontzettend veel plezier uit. Uiteraard heb ik ook met grote bewondering naar Klaas zitten kijken, hoe rustig hij kan blijven als de zenuwen door de kelen gieren en hoe hij als een pater familias over jullie waakt en voor jullie zorgt. De ware coach. Maar ik zag ook hoe elk koorlid een eigen specifieke taak had en die met toewijding uitvoerde. Dat blijf ik altijd het fascinerende vinden van een koor: het totaal is meer dan de som der delen. Samen wordt een top-prestatie geleverd.

Nogmaals: ik feliciteer jullie van harte met jullie enorme prestatie.”

w.g. Guido de Wijs

Voeg toe aan je favorieten: Permalink.

Reacties zijn gesloten.