DIT ZIJN WIJ

Virtuele reis door Nederland, Klik op de poster voor foto’s

Niemand bij Swing Close weet precies hoe het werkt, maar toch lukt het iedere keer weer.

Een nieuw theateroptreden van SWING CLOSE rondom een verrassend en vernieuwend thema was weer klaar om te worden gelanceerd. Heette het eerst nog: “Kleur Bekennen…”, uiteindelijk werd het programma “Dit Zijn Wij” genoemd.

En zonder overdrijven, er is van alles en nog wat voor uit de kast gehaald. We gingen met het hele koor op een koude zaterdagmiddag naar een boeren landweg in Leusden, om een heuse clip op te nemen bij “Don’t You Worry ‘Bout A Thing“! Tijdens de voorstelling bleek die erg in de smaak te vallen bij ons publiek. En het was, zoals altijd, op de repetitieavonden gezellig hard werken om gaandeweg de gewenste klank te krijgen. En om de muziek te voorzien van ondersteunende choreografie. (Leverde soms wat steunende koorleden op, maar ja….). En niet te vergeten de repetitie in de Hooglandse spiegelzaal (boven de sportschool).  Bij dit optreden zou echt weer alles bij elkaar komen: de muziek, de choreo, de kleding en, niet te vergeten, de filmpjes, de multimedia. Binnenkort zullen de eerste foto’s en filmpjes op deze website en ons facebook verschijnen.

Een heuse PR-campagne leverde weer een schitterende poster op, geproduceerd door Ivar van Loen naar tekeningen van Riet Bessels en een foto van de Eem, gemaakt door Arnold, en de ondertussen gebruikelijke promo op YouTube.  En natuurlijk de interviews van Gert voor “De Stad Amersfoort” en “Radio Soest”.

  

Ons vaste publiek heeft er natuurlijk al lang enigszins een idee van wie wij zijn, maar toch hebben we ook voor hun een paar onbekende facetten over het voetlicht kunnen brengen.  Nummers als “Take Me To Church” en “Human” zijn toch tamelijk anders dan wat we eerder deden. En de grotere inzet van koorleden als instrumentale begeleiding gaf ook een nieuwe impuls. Marlies (gitaar en bas), Gert (gitaar), Carina (harp) Caspar (bas), Saskia (hammondorgel), om maar wat te noemen. Dus nieuwe songs, nieuwe stijlen, nieuwe arrangementen, zelfs nieuwe kleding in vaderlandse kleuren!

Wij vonden het weer een prachtig programma. Bij tijden hilarisch (Zitten in de Trein, van Yentl en De Boer), bij tijden melancholiek (Smile, van Charlie Chaplin), Swingend (Streetlife, van Randy Crawfort), verstild (Der Wi Ris) of uitbundig (Kaap’ren Varen, trad/Fungus, met een twist van Ruben) We hebben het programma tweemaal mogen spelen in “De Lieve Vrouw” en een keer, bij wijze van try-out, bij ABRONA.  Delen er uit gaan we nog opvoeren voor Verpleegtehuis “De Lichtenberg” en tijdens struinen door de tuinen.

Geniet nog even van onze hommage aan Ramses: “Laat Me“.

Voeg toe aan je favorieten: Permalink.

Reacties zijn gesloten.