I’ll be seeing you: een CD en een concert op 5 oktober 2013

Wederzijdse Liefde

Swing Close houdt van de Lieve Vrouw, en zaterdagavond 5 oktober j.l. hield de tot de nok gevulde Lieve Vrouw van Swing Close! In deze amoureuze ambiance bracht de Vocalgroup het publiek in de ban van de close harmony. Die mooie, haar eigen, samenklank. Uiteenlopende nummers, nieuw en geselecteerd uit 40 jaar repertoire, werden met deze blend overgoten en als even zovele lekkernijen geserveerd.

Een greep uit het programma: “I’ll be seeing You” (de titelsong); “Somebody that I used to know”; “Baba Yetu” (met Arnold in de “overdrive”, kippenvel!); “Tebje Pojem”; “Mijn Meisje van Kantoor”;  “Everything” (van Michael Bublé, maar met een zeer persoonlijke Swing Close-touch); “In between” en vele, vele andere. Waarbij we even moeten aanstippen dat de actie van de dames bij het “benaderen” van Emile door het publiek zeer werd gewaardeerd!

Het 40 jarig bestaan,

de aanleiding van dit concert, is de groep niet aan te zien, maar blijkt bij iedere gezongen noot. Maar ja: de drie opvolgende dirigenten hebben dan ook hun eigen steentje aan deze kwaliteit bijgedragen! Natuurlijk werd zaterdagavond ook het theatrale element niet vergeten, zodat er een show op de planken werd gebracht met heerlijke vaart zonder haast, waarin iedere SwingCloser zijn/haar eigen expressie heeft en toch een geheel blijft en het publiek soms niet weet waar te kijken omdat overal wat gebeurt!

Daarbovenop weet Swing Close altijd weer een surplus aan zuiver plezier in het muziek maken aan de nummers toe te voegen. Dat raakt de toehoorders via de oren recht in het hart. Kortom, 40 jaar Swing Close was één harmonieus geheel van zang, choreo, beeld en geluid! Het publiek beloonde Swing Close dan ook tussendoor met welgemeend applaus. (Het publiek klapte ook mee waar dat kon). Aan het einde van het concert kwam een staande ovatie. De twee toegiften werden dan ook dankbaar ontvangen, en met veel plezier gegeven.

Een minpuntje: de tijd gaat zo snel opeens dat het concert voorbij is eer je er erg in hebt. Mocht u dit evenement gemist hebben: I’ll be seeing you wordt op zaterdag 2 november a.s. (het echte jubileum) nogmaals op de planken gebracht. Opnieuw in “De Lieve Vrouw”, want Swing Close houdt van haar!

Voeg toe aan je favorieten: Permalink.

Reacties zijn gesloten.