Benefiet voor de Scherpenzeelse Rotary

Op zaterdag 3 februari j.l. organiseerde de Rotary Scherpenzeel-Woudenberg een (voornamelijk) klassiek benefietconcert. Rondom de pauze verzorgde Swing Close een gastoptreden. De hoofdmoot van de muziek werd gepeeld door Wouter Harbers, piano en Robert Cekov, viool.

Rotary Scherpenzeel-Woudenberg is 16 jaar geleden in Bertoua in Kameroen met een waterproject gestart. Wat klein begon, is uitgegroeid tot een groot project. 250.000 mensen hebben toegang tot schoon drinkwater in 53 waterputten en waterplaatsen. Door samen te werken met de plaatselijke Rotaryclub in Bertoua, de bevolking en de lokale bedrijven kunnen de watervoorzieningen in 2020 zelfvoorzienend zijn. De opbrengsten van dit concert komen daaraan ten goede

Tijdens dit voornamelijk klassieke concert verzorgde Swing Close een gastoptreden. De hoofdmoot bestond uit de romantische klanken van o.a. Chopin en Yiruma en ontroerende muziek van o.a. Morricone en Grieg, uitgevoerd door Wouter Harbers, een jonge, ambitieuze pianist en Robert Cekov, viool.

Swing Close ging er voor; per slot van rekening was het een prettige voorbereiding op “Dit Zijn Wij”! Na de hartelijke ontvangst door de Rotary met koffie konden we inzingen. De organisatie had voldoende zitplaatsen voor ons gereserveerd tijdens de eerste helft van het concert, en dan op! Maar al met al gaat het in het begin toch wel even door je heen: “Vallen we niet erg te veel uit de toon?”

Na “Here’s to Life” en de twee volgende nummers wisten we dat dat niet zo was. De honderdvijftig (150) gasten in het publiek waren bij ons en bleven bij ons. En in de pauze kwamen Wouter en Robert even langs om te zeggen dat ze aangenaam verrast zijn: “Jullie zijn profs, toch?”….. Na de pauze begin met “Human”, en kijk: mensen zingen mee! Dat geeft de energie die nodig is om ietsje boven onszelf uit te groeien en dit gastoptreden succesvol af te ronden. 150 nieuwe fans! Zouden ze naar de Lieve Vrouw komen? Wij kijken tenminste met plezier terug!

Voeg toe aan je favorieten: Permalink.

Reacties zijn gesloten.