Dag van de amateurkunst 2011

10 september, dag van de amateurkunst, te midden van allerlei open Amersfoortse monumenten. Een prachtige gelegenheid voor Swing Close om een gedeelte van de nieuwe nummers uit “Seizoenen” voor publiek uit te proberen. We zingen, zoals gewoonlijk, in de St. Aegtenkapel en de St. Rochuskapel. Dus met een ambitieus programma, met slechts een dubbel nummer (Ain’t no Sunshine) en verder allemaal nieuw repertoire. Vooruit, “Zeilen op de Wind” is in ieder geval voor een paar leden nieuw en de “Barbier van Sevilla” met een beetje goede wil ook nog. (Denk aan het Twiedeliedaaah!!! van de Baritons).

Einde van Zeilen
Het publiek in de Aegtenkapel kreeg zes nummers te horen, hier en daar begeleid door onze eigen Ruben op de piano:
1. Seasons of love uit de musical RENT
2. Kiss from a rose van Seal
3. Zeilen op de wind van de theatergroep Purper
4. Autumn Leaves, een jazz standard
5. Aint no sunshine van Bill Withers
6. Mr. Blue Sky van E.L.O.

Een aantal nummers is te beluisteren op YouTube: klik op de linkjes!

Solo Carina en Bram en Seasons of Love

In de Rochuskapel werd het publiek op weer zes nummers getrakteerd, dit keer volledig a capella:
1. De Barbier van Sevilla van Rossini
2. Lente (La Primavera) van Vivaldi
3. Fine brown frame van Cartiero/Williams
4. Aint no sunshine van Bill Withers
5. Tebye pojem, een Russisch klassiek stuk van Rachmaninov
6. Lollypop van Mika

Al met al werd het de goede extra repetitie die Ruben, en met hem de muziekcommissie, voor ogen stond; en het publiek smulde ervan. “Dit koor heeft me echt geraakt,” kregen we onder andere als reactie in de Aegtenkapel. En omdat die dame speciaal voor ons terugkwam in de Rochuskapel, met vrienden dit keer, mogen we aannemen dat ze aangenaam geraakt was.

Aint no sunshine

De Rochus zat overigens tjokvol, en buiten bij de ingang stond men drie rijen dik te luisteren. En dat is het leuke van dit festival: lekker laagdrempelig genieten van allerlei muzikale prestaties. Genoten van Popstones met “Alles is Liefde”, of van oud-Swing Closer Rene Weijkamp die met zijn nieuwe koor allerlei klassieke liederen zingt. Maar dan is uiteindelijk de laatste noot toch gezongen en breekt het echte werk los: met een groep die-hards de stad in om zingend op diverse locaties te flyeren voor het concert op 1 oktober! Daarna smaakt een “Weizen” toch wel erg goed…

(met dank aan www.lindenhoffotografie.nl voor de mooie foto’s!)

Nieuwsbrief

 

Voeg toe aan je favorieten: Permalink.

Reacties zijn gesloten.