TWAALF AMERSFOORTSE KOREN TREDEN OP IN DE FLINT

Het is enige jaren geleden dat de Vocal Group Amersfoort Swing Close in het voorprogramma van Mathilde Santing voor het laatst optrad in “de Flint” in Amersfoort. En optreden in een theater als De Flint blijft voor ieder koor toch altijd een hoogtepunt in het seizoen! De bijzondere sfeer van de theaterzaal, de entourage, het licht en de akoestiek werken eraan mee dat optreden in de Flint een ervaring wordt. Het was na dat concert dat het idee werd geboren om ook andere amateurkoren deze ervaring  te laten proeven. De gedachte was ongeveer als volgt. Dit zou ieder koor eens mee moeten maken. Maar omdat een amateurvereniging het zich vaak niet kan veroorloven om een eigen optreden in de Flint te organiseren zullen verschillende verenigingen moeten samenwerken. Vele kleine beurzen maken per slot een grote. Bureau kunsteducatie zou hierbij van onschatbare waarde blijken. En welke koren zouden dan meer in aanmerking komen dan die, waar de Lieve Vrouwe Toren over uitkijkt? Zo werd de naam voor dit spektakel geboren: Koren onder de Toren.

Op zaterdag 19 januari 2002 is het dan zover. Samen met bureau kunsteducatie heeft de VGA Swing Close twaalf enthousiaste Amersfoortse koren uitgenodigd om van 17.00 uur t.m. 22.30 uur een sprankelend en afwisselend concert te verzorgen. Totaal verschillende koren, met totaal verschillende genres en repertoires, maar wel allemaal actief in de lichte muziek.

Er zullen twee podia tegelijk bespeeld worden: het grote podium in de theaterzaal en een open podium in de foyer van de Flint. Alle koren zullen op beide podia optreden. Draagt het eerste meer het karakter van een concert, bij het open podium kunt u de koren onder het genot van een kopje koffie (of iets anders) beluisteren. U kunt overigens ook verder met de koren kennis maken want alle deelnemers krijgen de beschikking over een informatiestand.

Wie kunt u zaterdag 19 januari zoal ontmoeten: De gospelkoren Sjofar en Cellar Gospel, de Biltstars, popkoor Basic en Full Color, Kicks for Nix, Vocalgroups Accoord en Achteloos, het Klein Amersfoorts koor, Muziektheatergroep Totaal, Tourdion en Generations, en natuurlijk Vocalgroup Amersfoort Swing Close.

De organisatoren nodigen u van harte uit om deze happening in de Flint bij te wonen. Het is voor de koren een unieke kans om zich aan u te presenteren, maar ook voor u is het een unieke kans om eens met een groot aantal koren en stijlen kennis te maken. Wie weet, misschien wordt u door een van hen wel aangestoken met dat vreemde virus dat “muziek maken” heet….

De organisatie is er bij voorbaat van overtuigd  dat U een fijne, muzikale middag en avond zult beleven en hoopt dat onze prestaties U tot zingen zullen aanzetten. Vocal Group Amersfoort Swing Close heeft net als haar collega’s nog plaats voor enthousiaste zangers!

Wij zien u graag in de Flint op 19 januari.

Kaarten à 11,35 Euro of 25 gulden zijn verkrijgbaar aan de kassa van de Flint of te bestellen op telefoonnummer 033 4940305

of via de deelnemende koren

Voeg toe aan je favorieten: Permalink.

Reacties zijn gesloten.