Swing Close amuseert Hengelo (en zichzelf)

Op zaterdag 10 juni 2017 was de bewuste dag.

Rond half 9 verzamelden de Swing Closers zich in het station van Amersfoort om zich met de intercity van 08:54 naar Hengelo te spoeden. Natuurlijk werd er in station en trein al het nodige ingezongen.  En brak Ruben zich het hoofd over ezelsbruggetjes om de volgorden van de nummers bij het eerste optreden te onthouden.

Aangekomen in de Twentse hoofdstad gingen we op zoek naar het gemeentemuseum. Daar zou, in de gehoorzaal, door Swing Close de zangcompetitie worden geopend. Het werd een gedenkwaardige gebeurtenis: focus, spatzuivere zang, verstaanbare teksten, een hoogtepunt en dat al aan het begin van de dag! In de tijd tussen het eerste en het tweede optreden konden we genieten van “Lage Dames Hoge Heren”, het vorige koor van onze alt Maj.

Het weer speelde ons in de kaart: zonnig, zodat veel publiek op de been was! Het tweede optreden op een opblaaspodium voor een terrasje ging ook weer lekker. Ook al dreigde een compressiepomp even luidruchtige roet in het eten te gooien. Viel gelukkig mee. In het publiek ontwaarden wij meerdere LDHH, die genoten van nummers als “Take Me To Church”, “Here’s to Life”, “Sing”. Het derde optreden, in het theater van een bank, besloot een geslaagde dag. Een aantal Swingclosers bleef eten in Hengelo, een aantal pakte de trein naar Amersfoort.

Terugkijkend: voor herhaling vatbaar!

Swing Close amuseert Hengelo

In de gehoorzaal van het streekmuseum zat een deskundige jury. Die bestond uit voorzitter Vincent Wijlhuizen, bijgestaan door de leden Jannemiek Musters en Marike Vijver. Zij beoordeelden het gebodene, in het kader van de NFVE-trofee. Swing Close opende de lijst. Een paar van hun bevindingen mogen wij u, lezer, niet onthouden:

“Als het koor voluit zingt is het loepzuiver en perfect in balans”;

“Mooie variatie tussen Engelstalig en Nederlandstalig”;

“Mooie groep zangers”; “Goed te verstaan”;

“Mooie klankkleur”;

“Jullie zetten een duidelijke groepsidentiteit neer: uitstraling, kleding repertoire en opstelling kloppen met elkaar. Dat is prettig om naar te kijken”;

“Mooi verzorgd, zetten fijne sfeer neer”.

Voeg toe aan je favorieten: Permalink.

Reacties zijn gesloten.