Er Ingelopen

Zaterdag 2 februari was het weer zo ver.

De Scholen in de Kunst organiseren weer een reeks inloopconcerten. Een interessant woord, vindt u niet: inloopconcerten. Hoe moet je dat lezen? Wij van Swing Close, bij voorbeeld, liepen er weer in, dat wil zeggen, we liepen de Nieuwe Kerk in naar binnen. Op dat moment waren de collega’s van Rozen en Gladiolen nog aan het zingen. Die waren er al eerder ingelopen. Even meegenieten van Voicebox, en dan verder zachtjes doorlopen naar de repetitieruimte.

We konden eerst nog even wat inzingen en kort repeteren, zodat we hier en daar nog een kleine achterstand aan modulerend vermogen konden inlopen. Wat dat betreft zou je dus ook van een inhaalconcert kunnen spreken. Het inzingmoment droeg er in ieder geval wel toe bij dat met name de nieuwere nummers toch weer wat beter zaten; wat comfortabeler aanvoelden tegenover ons publiek. Je zou kunnen zeggen dat we ze prettiger zittend maakten: zoals je nieuwe schoenen inloopt. Alleen al taaltechnisch biedt een inloopconcert mogelijkheden! Nu nog muzikaal!

Verrassing: Onze foto achter op het programmaboekje

Het programma, klik voor foto’s

We zongen een lekker afwisselend programma met volgens het programmaboekje: “Oceaan”, “Man in the Mirror”, “Ik Zou Zo Graag” ….; o nee, toch niet. Het werden dus: “Feeling Groovy”, “Pendulum”, “Talen van mijn Tong”, “Imagine”, “MLK”, “Get Out Of Your Lazy Bed”, met als toegift “Back It Up”. Het verschil komt doordat de tekst voor het boekje ruim voor het bekend worden van het echte programma moet worden doorgegeven aan de SidK. Het liep lekker, al moet je altijd oppassen dat zo’n optreden niet uitloopt. (SidK Uitloopconcert?) Gospelkoor Sjofar, dat na ons zou optreden, liep ondertussen al de kerkzaal in. Maar we rondden met “Back it Up” onze reeks netjes binnen de ons toegemeten tijd af. Met de voldoening dat we de toehoorders toch weer een onderhoudend half uurtje cadeau gedaan hebben. Anders had het publiek terecht het gevoel kunnen hebben van er ingelopen te zijn. Nu kregen we echter een staande ovatie en van meerdere kanten te horen:

“Tot ziens in Fluor!”

Voeg toe aan je favorieten: Permalink.

Reacties zijn gesloten.