Amersfoort krijgt Primeur!

Op zondag 5 november 2000 zal Vocal Group Amersfoort “Swing Close” deelnemen aan het nationale vocalgroup festival in Tilburg.

Daar zal worden gestreden om de “Bert Eerden Trofee”, een tweejarige wisselprijs voor “Best of close-harmony singing”. Een internationale vakjury zal dan een keur van vocalgroups beoordelen.

Om het Amersfoortse publiek echter de primeur van haar festivalprogramma te bieden geeft “Swing Close” een week eerder, op zondag 29 oktober, een concert in theater “De Lieve Vrouw”. Daar zal een uitgebreide versie van het Tilburgse optreden ten gehore gebracht worden.

Het programma zal bestaan uit vlotte jazz-klassiekers, bewerkingen van eigentijdse nummers van o.a. de Beatles en Billy Joel, swingende Zuidamerikaanse en Zuidafrikaanse songs, een enkele musical-melodie.

 Vocal Group Amersfoort “Swing Close” is een close-harmony formatie en bestaat momenteel uit 25 zangers en zangeressen, verdeeld over 8 stemgroepen, van wie menigeen ook als solist kan optreden. Het repertoire bestaat uit begeleide en a-capella nummers. Onder leiding van Martin van Opstal legt “Swing Close” zich meer en meer toe op perfectioneren van de klank en dynamiek. Onder leiding van Ronald Stout, die tekent voor de toneelregie, streeft de groep naar verbeteren van de diverse show-elementen in de presentatie. De formatie wordt bij de niet a-capella nummers begeleid door het combo Koos Huurdeman.

Zoals altijd heeft “Swing Close” haar best gedaan om voor “De Lieve Vrouw” een zo afwisselend mogelijk programma samen te stellen, dat niet alleen aangenaam is voor het oor, maar ook voor het oog. De “Swing” zit dus wel goed. Bovendien wil de groep iets van het plezier dat de leden zelf aan het zingen beleven overbrengen op het publiek. Als dat lukt, dan slaat “Close” niet alleen op de arrangementen maar ook op het contact met het publiek!

Het concert zal om 14.30 uur beginnen en alsof het een lokaal festival betreft zal ook vocalgroup Akkoord o.l.v. Karel Smit zijn medewerking aan het concert verlenen. Vandaar de titel: “Akkoord met Swing Close”. Akkoord is een vocalgroup uit Hoevelaken, die uit 19 personen bestaat, maar een geheel andere klank aan close-harmony geeft dan “Swing Close”dat doet. Afwisseling is wat dat betreft dus gegarandeerd. Het concert zal worden besloten met een gemeenschappelijk optreden van de beide vocalgroups.

Het Festival in Tilburg.

Vocal Group Amersfoort “Swing Close” heeft een speciale band met het vocalgroup festival, want het was ooit in 1985 hun initiatief, met de bedoeling om een tweejarig festival te organiseren dat een vaste plaats in Amersfoort moest krijgen. Sindsdien is het festival uitgegroeid tot het nationale gebeuren dat het nu is en wordt het sinds 1998 georganiseerd door de SNK (Stichting ter bevordering van de Nederlandse Koormuziek), in Tilburg. In dat jaar werd “Swing Close” door de jury o.l.v. Harry van Hoof genoemd als de vocalgroup die de laatste 2 jaar de meeste progressie had geboekt. Op zondag 5 november doen ze dus weer mee!

Na het concert in “De Lieve Vrouw” en het festival in Tilburg is “Swing Close” echter nog niet klaar, want op zaterdag 18 november a.s. treedt het koor op voor de Dutch International Society, in Delfshaven, tijdens de jaarlijkse officiële herdenking van de historische banden tussen Nederland en de Verenigde Staten. In de Pilgrimfathers-kerk zal dan in aanwezigheid van diverse Nederlandse en Amerikaanse hoogwaardigheidsbekleders het eerste vertrek van de Pilgrim Fathers, en hun betekenis voor het ontstaan van de V.S., feestelijk herdacht worden. V.G.A. “Swing Close” is bij die gelegenheid geen onbekende; ook in 1999 verleende het koor zijn medewerking.

Wilt u nog meer weten? Bezoek dan eens de website van “Swing Close”: www.vgaswingclose.nl

Nog wat gegevens over het concert:

Waar:                   Theater “De Lieve Vrouw”te Amersfoort

Wanneer:             Zondag 29 oktober 2000

Hoe Laat:             14.30 uur

Hoe Duur:            Volwassenen ƒ 17.50

Kinderen (tot 15 jaar) ƒ 12.50

Voeg toe aan je favorieten: Permalink.

Reacties zijn gesloten.