Dirigent

Hallo allemaal!

Ik ben Ruben van Keken, sinds 2006 de pianist van Swing Close en vanaf december 2008 dirigent. Al van jongs af aan had ik één grote liefde: de muziek. Mijn eerste muzikale ervaringen had ik op de klarinet, maar al snel had ik de weg naar de piano gevonden. Ik ontdekte ook dat ik ontzettend veel plezier beleefde aan zang, solo maar ook met groepen mensen. Vooral meerstemmig zingen werd een grote hobby van mij.

In de tijd hierna ontdekte ik bij mijzelf een enorme behoefte aan het maken van theater en muziek op het podium, in de vorm van musical maar ook kleinkunst. Speel en oefen je als pianist vaak alleen, hier vond ik een hobby waardoor ik veel kon samenwerken met mensen. Dit samenwerkend musiceren was voor mij de reden om te kiezen voor de opleiding docent muziek aan het conservatorium te Utrecht, waar ik na vier ongelofelijk leerzame en leuke muzikale didactische jaren ben afgestudeerd in 2007. Ik werk nu sinds 2007 als muziekdocent op het Vathorst College, en geef daarnaast workshops in zang en piano. Ook treed ik regelmatig zelf op.

Na twee jaar de pianist te zijn geweest ben ik nu de dirigent van Swing Close. Ik vind het een enorme eer en heb gemerkt ontzettend veel plezier te hebben in het dirigeren. Bij de eerste kennismaking bleek dat de manier waarop Swing Close musiceert heel goed bij mij past. Een extraverte, open en gezellige manier van musiceren die, naast het hoge niveau van zingen, het publiek alleen al door haar warmte en enthousiasme een leuke avond bezorgt. Ik heb het bij Swing Close vreselijk naar mijn zin! En hoop dat het nog lang mogelijk blijft om met hen te musiceren.

Ruben van Keken

contact

Reacties zijn gesloten.