Aankleding van het koor

Swing Close is van mening dat muziek niet alleen iets is om naar te luisteren, maar bij uitstek een totaalbeleving.

Dus ook de andere zintuigen van het publiek mogen worden aangesproken. Daarom krijgt met name de aankleding van het koor bijzondere aandacht. En wel van de kledingcommissie.

v.l.n.r. Saskia, Arnold, Daniëlle

Nu is het niet meer zo dat Swing Close echte koorkleding heeft. Geen lange jurken en jacquets. Wel wordt per programma, en zelfs per optreden, nagedacht over de sfeer die we met onze muziek willen overbrengen, en welke kleding die sfeer versterkt. Uiteindelijk drukken verschillende bij elkaar passende soorten kledij toch ook weer eenheid van het koor uit. Daarbij spelen kleuren, stoffen en accessoires natuurlijk een belangrijke rol. En niet te vergeten de modieuze trends van het moment. Zo waren de afgelopen jaren de kleuren blauw, grijs en wit nadrukkelijk aanwezig, bij diverse nummers aangevuld en opgeleukt met kleurige opschik. (Soms zelfs pruiken!) Voor het programma “”Dit Zijn Wij!” was gekozen voor de kleuren van onze Nederlandse vlag.

   

Hieronder vindt u een greep uit de verschillende outfits die Swing Close in haar ruim 45-jarig bestaan heeft gedragen. Zoals u kunt vaststellen is de aankleding nogal aan verandering onderhevig. Dus als u wilt weten hoe de kledingcommissie het koor dit jaar in het nieuw zal steken moet u echt naar het theater komen! Het programma gaat “Dromen” heten. Wat we daarbij zullen dragen (pyjama’s, misschien?) kunt u dan met eigen ogen bewonderen!

2018

2017

2015

2013 jubileum

2012

2010

2008

2000

1998

1991

1984

1973

Reacties zijn gesloten.