Opening Nieuwe Kerk

Het interieur van de Nieuwe Kerk is totaal vernieuwd. De werkzaamheden hiervoor hebben een paar maanden in beslag genomen. De zaal kreeg onder andere glazen toegangsdeuren, een parketvloer, nieuwe verlichting, een groot podium en een betere opstelling van de banken.
De laatste keer dat de kerkzaal was vernieuwd, was in de jaren zeventig van de vorige eeuw. De bedoeling is dat de zaal nu gereed is voor komende generaties.
Zaterdag 6 november was er open huis. Leden van de wijkgemeente Nieuwe Kerk, bewoners uit het Leusder- en Vermeerkwartier en inwoners van Amersfoort konden het resultaat bewonderen. Velen kwamen kijken en raakten onder het genot van koffie of thee met wat erbij of later een glaasje, met elkaar in gesprek.
De functie die de Nieuwe kerk in de wijk wil hebben: open voor ontmoeting met God en mensen. Er waren toespraken van onder andere de voorzitter van de herinrichtingcommissie M. Witteveen en wijkwethouder (en voormalig bassist van Swing Close) B.H.A. Stoelinga. De laatste noemde de vernieuwde kerkzaal een aanwinst voor de wijk. Verder waren er veel muzikale bijdragen. De laatste in de rij was “Swing Close”. De vocalgroup was uitgenodigd vanwege het eigen geluid, en om naast diverse kerkkoren en organisten ook een geheel andere stijl van zingen op de planken te brengen. Swing Close ging dan ook meteen van start met “Blue Skies”, maar schakelde vervolgens terug met  het voor de gemeente vertrouwde “Cantique de Jean Racine” en (iets onbekendere) “Tebje Pojem”. Met “Stranger in Moscow” zat Swing Close weer op vertrouwde grond, en ging daar ook niet meer vanaf. Het publiek waardeerde het optreden met enthousiast applaus, en zeker een dame in de zaal zweefde steeds een stukje hoger boven haar stoel. “Laat me” van Ramses, toegiften “Mr. Bojangles” en “Seaside Rendez-Vous” gingen er in als koek.  Het was een sprankelende afsluiting van een afwisselende, geslaagde dag, die ten slotte met vespers werd afgerond.
De foto’s zijn gemaakt door Koos van Noppen, die tevens de gelegenheidsbegeleider van het koor was bij “Cantique”.

Voeg toe aan je favorieten: Permalink.

Reacties zijn gesloten.