Afscheid van theatervoorstelling Seizoenen

Door: Chris Way, 13 februari 2012.

Swing Close heeft reden om Wiebe Wieling dankbaar te zijn. Omdat de Elfstedentocht definitief niet door ging verdween een belangrijke concurrerende gebeurtenis en stond niets een succesvol optreden in een uitverkochte “De Kamers” meer in de weg! De eerlijkheid gebiedt echter te zeggen dat Theater “De Kamers” maandag 6 februari al uitverkocht was, en dat was toch ruim voor het afblazen van de Tocht der Tochten. (We weten natuurlijk nooit in hoeverre onze voorspelling, na Hilversum, van een hete winter dat afblazen heeft veroorzaakt!)

Het werd inderdaad een hete winter, en dat niet alleen door de gemeenschappelijke inspanning van de verwarming en de lampen in “De Kamers”. Swing Close ging afscheid nemen van een succesvol programma, met nummers waar ze van waren gaan houden. Dus alles werd uit de kast gehaald om die nummers nog eens extra te laten klinken, op de manier waarvoor ze bedoeld waren: met emotie, met swing, met enthousiasme, soms met verstilling, maar altijd met “pazazz!!”, wat dat dan ook zijn mag.

Het publiek was getuige van dit afscheid, en ging vol overgave mee in de beweging. Er klonken kreten als: “Heel mooi” en “Bravo”, er werd meegezongen (degenen die dat deden worden hierbij uitgenodigd om eens langs te komen voor een stemtest, we hebben weliswaar voldoende leden, maar plaatsing op de wachtlijst is altijd mogelijk en een lage bas kan meteen beginnen), het publieksonweer donderde als nooit tevoren, en hier en daar begon het applaus al (ruim) voordat het nummer afgelopen was. Wat hebben we genoten van “Seizoenen”, van “Vivaldi”, “Seasons of Love”,”Under the Boardwalk” en “Autumn Leaves”, maar ook van de “Schuivende Akkoorden”, het “Winterthema” en de toch zo geliefde vreemde eend in de bijt: “Cantique de Jean Racine”, prachtig begeleid door Maaike Akkermans, en al die andere nummers. Genoten van het zware leven en de bangheid, de gedichten en wat al niet meer! Het was kicken, van het begin tot het einde!

Maar goed, we laten onze liedjes nu maar zwerven, en het publiek zoekt het maar even zelf uit. De achtbaan is binnengelopen in het eindstation. Bij Swing Close gaat de knop om en zijn de voorbereidingen voor het nieuwe programm “RAAK!” al weer in volle gang, evenals de voorbereidingen voor het jubileumprogramma (40 jaar!) in oktober 2013.

Wees gewaarschuwd: Swing Close is alive and kicking! Houdt de aankondigingen in de gaten!

 

 

Geniet nog even na met de foto’s. En dan: tot ziens!

Boekenlegger op de permalink.

Reacties gesloten.